Neem vandaag nog contact op!

Omgeving Appelscha

Het dorp Appelscha ligt aan het Drents-Friese Wold: het grootste aaneengesloten bos van Nederland met heide, vennetjes, veen en een flink stuk onbegroeid, stuivend zand. Vanuit het park loop je letterlijk het woud in met vele wandel- en fietsroutes. Uniek in Nederland zijn ‘de natte neuzenroutes’ waar honden vrij mogen lopen.

Er is op loopafstand een klimbos. Op 6 km ligt het Canadameer of Aekingermeer, waar je heerlijk in de zomer kunt zwemmen. In de buurt ook nationale parken de Drentsche AA en Nationaalpark Dwingelderveld. Er ligt in het bos het Bosbad Appelscha met allerlei voorzieningen en het tussen de bomen gelegen openluchttheater De Koele. Voor meer kindervertier kun je terecht bij verkeers en attractiepark Duinenzathe.

Het dorp Appelscha ligt op een ‘drie-landenpunt’: Friesland, Drenthe (Drents Museum op 23 km) en Groningen. Binnen een kilometer ben je in Drenthe, in 40 minuten in de steden Leeuwarden en Groningen en nog geen uur later in Duitsland. Ook de Friese meren en Waddeneilanden zijn niet ver weg.

Boodschappen kun je doen in het dorp met een geheel vernieuwde supermarkt, apotheek, dieren- en andere winkels. In Oosterwolde zijn de grote winkelketens te vinden als de AH en de HEMA maar ook kleine onafhankelijke winkels. In de buurt van de vakantiewoning is een fietsenverhuur.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring