Spanje -> La Pineda (Truus)

4 personen

Soort verhuur: Recreatie
Woningtype: Appartement

Aantal slaapkamers: 2
Aantal badkamers: 1
Huisdieren: in overleg

Omschrijving

Het complex waar het appartement ( eerste verdieping) is gelegen, ligt op 50 meter afstand van de boulevard en het zandstrand. Je steekt het zebrapad over en je staat met je voeten in het zand.

In de woonkamer bevinden zich twee fauteuils, slaapbank, tv (met nederlandse zenders) en een gezellige eethoek. Momenteel wordt de gehele woonkamer en keuken opgeknapt. (doorbraak muren, verwijderen schouw enz)
De keuken is voorzien van gasstel, koffiezetapparaat, koelkast, magnetron en wasmachine.
In de badkamer bevinden zich de wastafel, douche en het toilet
Er zijn twee slaapkamers met ieder twee bedden, tezamen met de slaapbank in de woonkamer biedt dit appartement logeergelegenheid voor 6 personen. Een kinderbedje en kinderstoel zijn aanwezig.
De auto kan op de afgesloten parkeerplaats van het complex worden geparkeerd.

La Pineda is een toeristisch plaatsje met een uitzonderlijk goede infrastructuur. Overdag kunt u genieten van het rustige strand, proeven van de typisch mediterrane keuken, wandelen en winkelen, een tocht door de provincie Tarragona maken of deelnemen aan een van de vele activiteiten. Een keer per week is er een gezellige markt in het dorp Ook ‘s avonds is het er best gezellig. Er zijn tal van life music bars, discotheken, openluchtconcerten, enz. En anders ligt er iets ter zuiden van La Pineda ,Salou het bekende Costa-dorp met zijn vele discotheken.


De zachte zeebries, het kristalheldere water en vooral de rust zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van het strand van La Pineda. Een mooie wandelpromenade loopt evenwijdig met het strand en is bijna 4 km lang. Het strand zelf is een van de veiligste, best onderhouden en milieuvriendelijkste stranden. Een bewijs hiervan is de ‘bandera azul’, de blauwe vlag, een onderscheidingsteken dat toegekend wordt door de Fundación Europea de Educación Ambiental (Europese Stichting voor milieubeleid. Maar hier houdt het niet mee op: iedere zomer worden tal van activiteiten georganiseerd op dit strand.
Toeristen die La Pineda bezoeken kunnen ook genieten van de verschillende attracties en shows in het themapark ‘Port Aventura’ Nog een dagje vol avontuur kunt u beleven in het zeer vlakbij gelegen Aquopolis, het waterpretpark met hoge en grote glijbanen. Aquopolis beschikt eveneens over een dolfinarium, het enige aan deCosta Dorada, waar dolfijnen en zeeleeuwen hun acrobatische kunsten ten toon spreiden.
In de omgeving van la Pineda bevinden zich drie 18-holes golf courses waar golf gespeeld kan worden,
En wie van heerlijk steden en dorpjes bekijken houdt kan zijn hart ophalen.
Met de bus is het 30 minuten naar Tarragona, een oude stad met Arena uit de tijd van de Romeinen en een oudheidkundig museum, een prachtige Catedraal, maar ook de Ramblas, leuke tapas-barretjes en gezellige pleinen in het oude stadscentrum. In het centrum is een enorm winkelcentrum met een grote verscheidenheid aan winkels, n.l.: Parc Central. Een bezoek waard!
En wie wil er niet naar Barcelona, op 100 km afstand gelegen, met al zijn beroemde bezienswaardigheden zoals bijv de Ramblas, Sagrada Familia en de spectaculaire architectuur van Gaudi.
Het vissersdorpje Cambrils is ook zeker een bezoekje waard, vooral als de vissersvloot binnenkomt. Het klooster in het bergdorp Poblet is ook een cultuur hoogtepunt.
 

Foto's